Koncept Grön Om Företaget Tjänster Referenser Kontakt Inspiration

Projekt i Hjärup


Före: Radhusträdgård utan mysfaktor

Efter: Trädgården har delats in i två rum och har fått en tydlig form. En rönn bildar ett tak så småningom, i rosenbersån kan man njuta av grönskan och alla mjuka färger.

Före: Husväggen är dominant och kal, det behövs en gång till altanen, gräsmattan lider av slitage.

Efter: Gräsmattan togs bort helt och hållet, en lummig rabatt ramar in huset och gången. Mitt emot bänken ligger "fjärilshörnan", en rabatt med växter som älskas av bin och fjärilar. Dem kan man titta på medan man dricker en svalkande drink i skuggan.

Projekt i Höör


Före: Ovanför den nybyggda muren ska en entrérabatt anläggas. Den ska matcha huset och vara vacker att hitta på under större delen av året

Efter: Färgstark plantering som bygger på bladkontraster i rött, grönt och grått. Blomning från tidig vår till sen höst i varma färger. Rabatten är tålig och lättskött. (Obs! nyplanterat på bilden, kommer att växa till sig till nästa säsong)

Projekt i Lund


Före: Nybyggt hus med uteplats utan mysfaktor

Efter: Lättskött och färgstark modern plantering

 
 
 

Modern spalje ger insynsskydd och skapar rum

Före: Här skiner morgonsolen och man skulle kunna sitta med en kopp kaffe om det vore lite mer inbjudande

Efter: Här kan man njuta en stund! Lugn och grön oas är vacker att titta på året runt.

Projekt utanför Lund


Före: plantering i behov av förändring
 

Två säsonger senare, prunkande inramning till uteplatsen

Före: plantering i behov av förändring
 

 
 
 

Efter: Harmonisk plantering med mjuka linjer

 
 
 

Projekt Annelöv

Bilder före:


Ostrukturerad rabatt längst huset

 
 

 
 

Tom plantering längst plankstaket

Bilder efter:


Efter: Luftig, vacker och harmonisk plantering i mjuka färger som är både vind- och torktålig samt ett vackert blickfång under hela säsongen.


Projekt i Eslöv


Före: Diabas-sten står mitt i gräsmattan

Efter: Stenen integreras i ett helhetskoncept

Före: Oproportinerlig plantering  
   
 

Efter: Stort barrträd ersätts med ett silverpäronträd. Trampstenar leder genom en stram plantering

Före: Uteplatsen upplevs som otrivsam 
   
  
   
 
 

Efter: Uteplatsen ramas in av planteringen. Ett modernt och effektfullt inslag är "klematis-stolpar" som skapar höjd. (nyplanterat, växtera kommer att växa till sig)





Före: Liten plantering med sjösten
 
 

Efter: Planteringen breddas och avslutas med en spaljé för att skapa ett rum

Övriga projekt


Före, tråkig innergård
 

Efter, en trivsam medelhavsinspirerad oas

Före: Mycket grönska men ingen harmoni
 

Efter: Mjuka former och färger, familjen trivs nu i sin lilla trädgård

Inspiration




Denna sida uppdateras kontinuerligt